Efter 16 år som headhunter er mit bedste rekrutteringsråd enkelt, gratis og det kræver ikke et fancy testværktøj eller rekrutteringssystem

Når mennesker rekrutterer mennesker, har vi bias, erfaringer og følelser med, det er et vilkår.

Et rigtig godt “værktøj” til at arbejde mere professionelt med vores kandidater er noget så banalt som et “struktureret interview”. Mange af os har hørt det mange gange, det er vigtigt og alle studies viser; at struktureret interviews er i top 3 på rekrutterings KPI’erne.

Alligevel er der mange af os der “glemmer” det eller synes, at vi har så meget erfaring, at vores intuition og mavefornemmelser m.v. er skarpere og bedre.

Og ja, erfaring og intuition er godt, men det er ret afgørende at kombinere det med mere objektive målepunkter på den enkelte kandidat.

Så gør dig selv og ikke mindst dine kandidater den tjeneste, at lave et struktureret interview skema. Så sikrer du, at du får spurgt ind til alle de relevante spørgsmål og KPI’er, du ønsker at vide om kandidatens faglige kompetencer og personlighed forud for et jobinterview.

Udover at du vil opnå en højere kvalitet i dine rekrutteringer, sikrer strukturerede interviews ydermere, at du behandler dine kandidater ens; uanset alder, køn, nationalitet m.v.
– og det giver din kandidat en professionel oplevelse, også på de dage, hvor du har mange samtaler og mange bolde i luften.

Vores cool ATS; Recruitio, har selvfølgelig udviklet en skarp digital template, der hjælper dig godt i gang med strukturerede interviews;)  Men du kan også nemt lave en god template i Word eller lignende. God fornøjelse med det.

Stine Amina

#Justdoit #happyrecruiting #let’sgrowtogether #RecruitersToolbox #Recruitio